Flow Fitness Stelvio iConsole review

Flow Fitness Stelvio iConsole

De Flow Fitness Stelvio iConsole is een populaire hometrainer met ergometer. De iConsole krijgt veel goede beoordelingen in tests en reviews. In deze Flow Fitness Stelvio iConsole review bekijk ik alle plus en minpunten van deze fiets en laat je precies zien wat je krijgt bij deze hometrainer en wat ik er van vind.

Flow Fitness Stelvio iConsole in het kort

De Flow Fitness Stelvio iConsole is een hele complete hometrainer. Met een ergometer, 32 weerstandsniveaus, 24 trainingsprogramma's, interactieve mogelijkheden en tablet houder is dit de perfecte hometrainer om thuis te trainen.

Plus- en minpunten

  • Meer inzicht met de iConsole-app
  • 24 ingestelde trainingsprogramma’s
  • Hartslagsensoren
  • Ergometer
  • 32 weerstandsniveaus
  • Tablethouder
  • Niet inklapbaar

Reviews op andere sites:

De Flow Fitness Stelvio iConsole krijgt goede review scores op verschillende sites:

8,9

(79 reviews) bekijk reviews

8,7

(3+ reviews)

Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze hometrainer:
Apparaathometrainer
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingElektronisch
Weerstand niveaus32
Maximale lichaamslengte200 cm
Maximaal belastbaar gewicht135 kg
Gewicht39 kg
Gewicht vliegwiel10 kg
Aantal programmas24
ErgometerJa
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd
ConnectiviteitBluetooth
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

8 / 5 van 82 reviews

79 reviews

logo kieskeurig

3+ reviews

De belangrijkste eigenschappen van de Flow Fitness Stelvio iConsole

Met de Stelvio iConsole van Flow Fitness heb je de keuze uit maar liefst 24 trainingsprogramma’s en 32 weerstandsniveaus. Zo bepaal je zelf op welke manier je wilt trainen en hoeveel weerstand je daarbij prettig vindt.  De hometrainer is bovendien superstabiel, om ook op de hogere niveaus intensief te trainen en geweldige prestaties neer te zetten. In deze Flow Fitness Stelvio iConsole review bekijk ik de belangrijkste eigenschappen van deze hometrainer.

Een vliegwiel van 10 kilo

vliegwiel flow fitness stelvio iconsole Pin

Het vliegwiel van de Stelvio weegt 10 kilo. Het vliegwiel bepaald voor een groot deel het comfort en de uitdaging tijdens je training. Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe prettiger en soepeler het fietsen gaat. Ook zorgt het zware gewicht ervoor dat je meer inspanning moet leveren. Met een gewicht van 10 kilo zit je met de Stelvio iConsole van Flow Fitness helemaal goed.

Het stuur en zadel zijn verstelbaar

zadel en stuur verstelbaar Pin

Merk je dat je net niet helemaal lekker zit op deze hometrainer met Ergometer? Of zoek je naar een andere manier om het stuur vast te pakken? Geen probleem, op de Flow Fitness Stelvio iConsole heb je de mogelijkheid om het stuur eenvoudig en helemaal naar wens te verstellen. Zo neem je de ideale fietshouding aan, waarin je het lang uit kunt houden en de beste prestaties neer kunt zetten.

Dus wil je sportief voorovergebogen trainen of zoek je naar een manier om meer rechtop te zitten? In de beide gevallen is de Flow Fitness Stelvio iConsole een goede keuze. Je verstelt het stuur en zadel zoals je graag wilt, waarmee je ervoor zorgt dat je kunt trainen in de houding die je belangrijk vindt.

Interactieve mogelijkheden met de Iconsole app

display met tablethouder Pin

Benieuwd naar de interactieve mogelijkheden van de Flow Fitness Stelvio iConsole? Je kunt de hometrainer met Ergometer verbinden met de iConsole-app. Dat betekent bijvoorbeeld dat je jouw prestaties bij kunt houden en terug kunt kijken naar de voortgang die je de afgelopen tijd hebt geboekt.

Daarnaast kun je gebruik maken van Google StreetView of Apple FlyOver. Zo kun je fietsen door een geweldige omgeving, omdat je een route kiest waarmee het trainen een ware beleving wordt. Reis over de wereld met de bijzondere routes of gebruik de tablet- en telefoonhouder om je favoriete serie, video of programma te kijken.

En gebruik je de iConsole+ Training-app? Doe een Quick Start, plan een intervaltraining of maak gebruik van een van de andere programma’s. Met de optionele hartslagband of een Apple Watch kun je jouw hartslag laten meten, om daar in de app gebruik van te maken en meer inzicht te krijgen in je prestaties.

Smart Wheel-bediening

smart wheel bediening Pin

De Flow Fitness Stelvio iConsole beschikt over een geavanceerde trainingscomputer. Dat betekent dat je de instellingen eenvoudig kunt aanpassen, waarbij het display je laat zien welke instellingen je kiest.

Je kunt voor de instellingen gebruik maken van het innovatieve Smart Wheel. Het is een knop die je kunt draaien en in kunt drukken. Op die manier selecteer je de instelling waar je gebruik van wilt maken, om te bevestigen door te drukken. Dankzij de Smart Wheel-bediening kun je de instellingen zelfs tijdens het trainen op de Flow Fitness Stelvio iConsole aanpassen.

24 trainingsprogramma’s

De Flow Fitness Stelvio iConsole Ergometer heeft maar liefst 24 vooraf ingestelde trainingsprogramma’s. Dat betekent dat je bijvoorbeeld gebruik kunt maken van 3 programma’s op basis van je hartslag en de hartslagzone waarin je zit. En zoek je naar een zelf in te stellen programma? 4 van de programma’s zijn alvast voorbereid, terwijl jij de mogelijkheid hebt om dat verder naar wens aan te passen.

Bovendien kun je gebruik maken van bijvoorbeeld 12 volledig vooraf ingestelde programma’s. Ze zijn ontwikkeld om je te laten starten met trainen, je te helpen je conditie op peil te houden of je te helpen de volgende stap te zetten. Dus ga je voor de maximale uitdaging of bouw je het liever rustig aan op? In de beide gevallen heb je aan deze hometrainer een fijn apparaat.

32 weerstandsniveaus

Uiteraard bepaal je zelf hoeveel weerstand de Flow Fitness Stelvio iConsole levert. Dus begin je met trainen of wil je met een hoog aantal omwentelingen per minuut fietsen? Je kiest de weerstand laag, bijvoorbeeld om je conditie te verbeteren. En wil je daarna juist meer weerstand ervaren, bijvoorbeeld om de spieren in je bovenbenen en kuiten stevig aan te spreken? Je bepaalt zelf op welke manier je traint.

Met de 32 niveaus heb je de mogelijkheid om zowel cardio- als krachttraining te doen. Het magnetische weerstandssysteem laat zich eenvoudig en heel nauwkeurig instellen. Dat betekent dat je traint op precies het niveau waar je gebruik van wilt maken.

De Flow Fitness Stelvio iConsole is een ergometer

Een ergometer is een apparaat dat nauwkeurig je inspanningen kan meten. Als je fietst op de Stelvio, wordt je verbruik door de ergometer weergegeven in wattage. Dat helpt tijdens het trainen en revalideren want je kunt zien of je wel echt zoveel inspanning levert als je dacht. Of je nu op een rustig tempo fietst of juist een sprint trekt, je ziet meteen terug hoeveel wattage je verbruikt. Naast de Stelvio heeft ook de Fitbike Senator, Tunturi FitCycle 40 en Tunturi FitCycle 50i een ergometer.

Hoe fietst de Stelvio?

De Stelvio fietst voelt stevig en solide aan. De constructie is zeer stevig waardoor je zonder problemen intensief gebruik kunt maken van deze hometrainer. De hometrainer heeft een prettige lage instap wat de fiets zeer geschikt maakt voor senioren of mensen die willen revalideren met een hometrainer als je bijvoorbeeld een been- of heupblessure achter de rug hebt.

Het is prettig dat je het zadel en stuur kunt verstellen. De hometrainer fietst heerlijk en met het vliegwiel van 20 kilo heb je voldoende weerstand voor een uitdagende training. Met de 32 weerstandsniveaus heb je ook voldoende mogelijkheden zonder dat de training ineens heel zwaar wordt.

Een groot voordeel is verder dat deze hometrainer een ergometer is. De ergometer zorgt ervoor dat je niet te zwaar belast wordt, doordat je de wattage kunt instellen. Daardoor kun je precies op het juiste niveau trainen. Ergometers zijn meestal duurder dan normale fitnessapparaten. De Flow Fitness Stelvio iConsole is echter een zeer betaalbare hometrainer, vergelijkbaar in prijs met een gewone hometrainer.

Voor nog meer informatie kun je in deze Flow Fitness Stelvio iConsole review de officiële video van Flow Fitness bekijken:

Voor wie is de Flow Fitness Stelvio iConsole ergometer een goede keuze?

Uit deze Flow Fitness Stelvio iConsole review blijkt dat dit een hometrainer is die geschikt is voor een breed publiek. Met de lage instap en ergometer is hij uitermate geschikt voor senioren of mensen die willen revalideren met een hometrainer.

Maar ook voor mensen die een solide hometrainer met veel mogelijkheden zoeken is dit een goede keus. Met de 32 weerstandsniveaus, 24 trainingsprogramma’s, interactieve mogelijkheden en tablet houder is dit een perfecte hometrainer om thuis te trainen. Deze mogelijkheden komen natuurlijk met een prijskaartje. De iConsole is geen goedkope hometrainer. Wanneer je een goedkoper model zoekt dan kun je bijvoorbeeld kijken naar de: Tunturi FitCycle 20 of Fitbike Ride 1. of bekijk hier alle hometrainers.

De belangrijkste specificaties

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze hometrainer:
Apparaathometrainer
WeerstandMagnetisch
Weerstand verstellingElektronisch
Weerstand niveaus32
Maximale lichaamslengte200 cm
Maximaal belastbaar gewicht135 kg
Gewicht39 kg
Gewicht vliegwiel10 kg
Aantal programmas24
ErgometerJa
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorIngebouwde handpulssensor
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd
ConnectiviteitBluetooth

Alternatieven voor de Flow Fitness Stelvio iConsole

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Flow Fitness Stelvio iConsole

De Flow Fitness Stelvio iConsole is een hele complete hometrainer. Met een ergometer, 32 weerstandsniveaus, 24 trainingsprogramma's, interactieve mogelijkheden en tablet houder is dit de perfecte hometrainer om thuis te trainen.