Flow Fitness Kingston Pro i

Wil jij alles weten over de Flow Fitness Kingston Pro i? Deze topklasse loopband bied heel veel mogelijkheden voor de serieuze hardloper. In deze Flow Fitness Kingston Pro i review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze loopband en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4 / 5 van 40 reviews

€799

1 winkels

Laagste prijzen
Heeft de loopband interactieve mogelijkheden?

Interactief Trainen

Het aantal trainingsprogramma's van de loopband

Aantal programma's

28

De maximale snelheid van de loopband

Maximale snelheid

18 km/h

De breedte van het loopvlak

Breedte loopvlak

45 cm

De hellingshoek van de loopband

Max hellingshoek

Ja, elektronisch 12%

Het maximaal belastbaar gewicht

Max belasting

130 kg

 • Met Kinomap, Zwift en de Fitshow app heeft de Kingston een stuk meer interactieve mogelijkheden dan de meeste loopbanden
 • Met de maximale snelheid van 18 km/h heb je voldoende uitdaging
 • Het loopvlak van 45 cm kan tijdens het lopen soms wat krap aanvoelen

Flow Fitness Kingston Pro i in het kort

De Flow Fitness Kingston Pro i is een topklasse loopband voor de serieuze hardloper met een topsnelheid van 18 km/u, hellingshoek van 12% en interactieve mogelijkheden!

Voor wie is de Flow Fitness Kingston Pro i een goede keuze?

De Flow Fitness Kingston Pro i is een topklasse loopband met veel mogelijkheden voor de fanatieke hardloper. De Kingston geeft je veel mogelijkheden om interactief te trainen wat het thuis trainen een stuk leuker maakt.

Plus- en minpunten

 • Maximale snelheid van 18 km/h
 • Interactieve mogelijkheden met Kinomap, Zwift en de Fitshow app
 • Duidelijke display met tablethouder
 • Hellingshoek van 12%
 • Inklapbaar
 • Vrij groot apparaat
 • Loopvlak van 45 cm

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Flow Fitness Kingston Pro i op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
9/10
Interactieve mogelijkheden
10/10
Verstelbaarheid
8/10
Weerstand
8/10
Bouwkwaliteit
8/10
Prijs
7/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties

Specificaties vergelijken

Hieronder zie je een vergelijking tussen de belangrijkste specificaties van de Flow Fitness Kingston Pro i met de gemiddelde loopband.

Vergelijk:

Breedte loopvlak van de Flow Fitness Kingston Pro i is 1 cm groter dan gemiddeld.

Maximale Snelheid van de Flow Fitness Kingston Pro i is 4 km/h sneller dan gemiddeld.

Hellingshoek van de Flow Fitness Kingston Pro i is 5 % groter dan gemiddeld.

Maximaal belastbaar gewicht van de Flow Fitness Kingston Pro i is 10 kg zwaarder dan gemiddeld.

Gewicht van de Flow Fitness Kingston Pro i is gemiddeld.

Continu motorvermogen van de Flow Fitness Kingston Pro i is 1 pk dan gemiddeld.

Aantal programmas van de Flow Fitness Kingston Pro i is 9 meer dan gemiddeld.

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze loopband:
Apparaatloopband
Breedte loopvlak45 cm
MotorDC-motor
Continu motorvermogen1,5 pk
DempingJa
Maximale Snelheid18 km/h
HellingshoekJa, elektronisch 12%
Maximaal belastbaar gewicht130 kg
Gewicht55 kg
Aantal programmas28
HartslagsensorIngebouwde borstsensor, Ingebouwde polssensor, Los verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Inclinatie, Snelheid, Tijd
ConnectiviteitKinomap, Zwift en Fitshow app
InklapbaarJa
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4 / 5 van 40 reviews

coolblue

40 reviews


De belangrijkste eigenschappen van de Flow Fitness Kingston Pro i

De Flow Fitness Kingston Pro i is een topklasse loopband die serieuze hardlopers alles biedt om thuis serieus te hardlopen. Met een maximale snelheid van 18 kilometer per uur kan de training behoorlijk uitdagend worden. Je hebt de keuze uit allerlei trainingsprogramma’s en met een maximale hellingshoek van 12% kun je zelfs simuleren dat je door de heuvels of de bergen loopt. Tijd in deze Flow Fitness Kingston Pro i review om de belangrijkste onderdelen van deze loopband te bekijken:

Een loopvlak van 45 cm

loopvlak Pin
Het loopvlak van de Flow Fitness Kingston Pro i is een stuk smaller dan je verwacht bij een topklasse loopband.

Het belangrijkste onderdeel van een loopband is het loopvlak. En zeker bij hardlopen is het heel prettig wanneer het loopvlak ook breed genoeg is zodat je niet bij een kleine misstap al op de rand van de loopband zit. Bij de Flow Fitness Kingston Pro i heb je een loopvlak van 45 centimeter. Dit is een formaat wat je meestal ziet bij de instapmodellen en middenklasse loopbanden. Het verbaasde mij daarom mij wel om dit formaat bij deze prijsklasse te zien. Zoek je een groter loopvlak dan zit je bij de Focus Fitness Senator goed met een loopvlak van 57 cm breed.

Het loopvlak heeft een schokdempingsysteem. Hierdoor kun je comfortabel lopen en worden de klappen van het hardlopen opgevangen om de impact voor je gewrichten te beperken.

Een hellingshoek van 12%

De hellingshoek is een instelling waarmee je de hoek van de loopband kunt instellen. Deze maakt het mogelijk om te trainen alsof je heuvelop loopt. Dat belast andere spieren dan wanneer je vlak loopt en maakt je training zwaarder. De hellingshoek van de Flow Fitness Kingston Pro i is instelbaar van 0 tot 12%. Dit is voldoende maar iets minder dan bijvoorbeeld de 15% van de VirtuFit Elite TR-500i. Wanneer je gebruik maakt van een programma, zal de loopband automatisch de hellingshoek aanpassen. Maar deze kun je ook zelf via de display met sneltoetsen instellen.

Een duidelijke 5 inch LCD display

Flow Fitness Kingston Pro i display Pin
De Flow Fitness Kingston Pro i heeft een duidelijke display met tablethouder.

De Flow Fitness Kingston Pro i komt met een duidelijke LCD display. Hierop kun je de belangrijkste dingen aflezen zoals: totale afstand, het calorieverbruik tijdens de training, de hartslag, inclinatie, snelheid en tijd.

De loopband heeft een handige tablethouder, waarop je bijvoorbeeld gebruik kunt maken van de Kinomap, Zwift en Fitshow app. De loopband kun je eenvoudig via Bluetooth koppelen aan de tablet of telefoon. Het betekent dat je ook in heel andere omgevingen kunt lopen of dat je een handige trainingsvideo kunt volgen.

Tegelijkertijd beschikt de Flow Fitness Kingston Pro i over hartslagsensoren en zie je op het display alle belangrijke informatie. Zo houd je eenvoudig bij hoe lang je al loopt, hoeveel afstand je hebt afgelegd en onder welke hellingshoek je traint. Bovendien zie je het calorieverbruik, om ook op dat gebied je doelen te halen.

Een handige bidonhouder

Tijdens langere trainingen is het belangrijk om voldoende te blijven drinken. De Kingston heeft een bidonhouder. En dat lijkt een simpele toevoeging, maar het kan in de praktijk het verschil maken tussen je doel net wel of net niet halen. Vul vooraf een bidon met water of met sportdrank, zodat je het langer vol kunt houden en jouw prestaties keer op keer kunt verbeteren.

Een motor van 1,5 pk

De motor stuurt de loopband aan. De Kingston beschikt over een motor van 1,5 PK en daarmee kan de band een topsnelheid van 18 km per uur behalen. De motor levert niet alleen een stabiel vermogen, maar is ook erg stil. Je kunt de snelheid nauwkeurig instellen via de display.

28 verschillende trainingsprogramma’s

Als een loopband over trainingsprogramma’s beschikt, kunnen die je helpen om sneller naar je doel toe te werken. Maar ze maken het trainen ook afwisselender en uitdagender. De Flow Fitness Kingston Pro i biedt je hierin enorm veel mogelijkheden: met 28 programma’s raak je niet snel op het trainen uitgekeken!

Je kunt kiezen uit de volgende trainingen:

 • 20 intervalprogramma’s
 • 3 hartslagprogramma’s

Interactieve mogelijkheden

trainen met zwift Pin

Benieuwd naar de interactieve mogelijkheden van de Flow Fitness Kingston Pro i? Je hebt bij deze loopband 3 mogelijkheden voor interactieve trainingen: Kinomap, Zwift en de Fitshow app. Met Kinomap kun je interactief lopen door het bos, door een grote stad of in een andere omgeving. Je verbindt de loopband Pro eenvoudig met de Kinomap app. Zo loop je waar je wilt, terwijl je op dat moment natuurlijk gewoon thuis bent. En met de Fitshow-app houd je eenvoudig je trainingen en de voortgang bij. Het helpt je om jezelf uit te blijven dagen, door goed te kijken naar de eerdere resultaten die je hebt geboekt.

Zwift maakt het nog leuker

Met Zwift volg je virtuele routes op het online platform met fanatieke hardlopers vanuit de hele wereld. Daag elkaar uit en heb gezamenlijk nog meer plezier. Zwift biedt je een ruime keuze aan routes die je volgt vanaf het scherm van je tablet of smartphone. Je kunt alleen lopen, in een groep lopen, meedoen met wedstrijden en trainingsprogramma’s toepassen.

Hoe loopt de Flow Fitness Kingston Pro i?

De Flow Fitness Kingston Pro i onderscheidt zich van andere loopbanden door een stabiel loopvlak en veel interactieve mogelijkheden. Hierdoor loop je heel prettig op de loopband. Ook bij hogere snelheden voelt de loopband stabiel en prettig aan. Dit komt o.a. door het hoge eigen gewicht van 55 kg. Het loopvlak voelt soms wel smal. Het is vreemd dat Flow Fitness heeft gekozen voor een smal loopvlak op een topklasse loopband.

Verder beschikt de Flow Fitness Kingston Pro i over alle extra’s die je als hardloper maar zou willen hebben. In de handvatten zitten hartslagsensoren, wat het mogelijk maakt om op hartslag te trainen. Je kunt je telefoon of tablet makkelijk op de tabletsteun plaatsen. En doordat je de loopband kunt koppelen met apps via Bluetooth, kun je gebruik maken van sportieve- en gezondheidsapps. Dat maakt trainen leuker en uitdagender.

Je hebt verder keuze uit een grote hoeveelheid trainingsprogramma’s op de trainingscomputer. Dus zelfs als je geen gebruik maakt van de interactieve mogelijkheden, heb je voldoende om uit te kiezen en je training afwisselend te houden.

De Flow Fitness Kingston Pro i vergeleken met de Tunturi Fitrun 70i

De Kingston valt in dezelfde prijsklasse als de topklasse loopband van Tunturi. Daarom vind je hieronder een vergelijking tussen beide loopbanden:

Flow Fitness Kingston Pro iTunturi Fitrun 70i
Prijs€799
Score
Reviews

4 / 5 van 40 reviews

4 / 5 van 180 reviews

Breedte loopvlak45 cm51 cm
MotorDC-motor DC-motor
Continu motorvermogen1,5 pk3 pk
DempingJaJa
Maximale Snelheid18 km/h20 km/h
HellingshoekJa, elektronisch 12%Ja, elektronisch 15%
Maximaal belastbaar gewicht130 kg125 kg
Gewicht55 kg76 kg
Aantal programmas2817
HartslagsensorIngebouwde borstsensor, Ingebouwde polssensor, Los verkrijgbare borstband Ingebouwde handpulssensor, Los verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaarJa-
DisplayLCDLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Hartslag, Inclinatie, Snelheid, Tijd Afstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Inclinatie, Snelheid, Tijd, Wattage
ConnectiviteitKinomap, Zwift en Fitshow appJa, Tunturi Routes en Zwift
InklapbaarJa Ja
BekijkBekijk

Zoals je kunt zien is de Fitrun 70i met een breder loopvlak en hogere maximale snelheid een betere keus. Zeker aangezien het prijsverschil heel klein is.

Conclusie: de Flow Fitness Kingston Pro i wel of niet kopen?

De Flow Fitness Kingston Pro i is een perfecte loopband voor de serieuze hardloper. De loopband heeft een stevige constructie en is bestand tegen intensief gebruik. Je kunt de Flow Fitness Kingston Pro i gebruiken met een gewicht tot 130 kilogram. Dankzij de goede bouwkwaliteit kun je de loopband zeer intensief gebruiken. Je kunt er prima met het hele gezin gebruik van maken.

Met de maximale snelheid van 18 km/u kun je als fanatieke hardloper alles geven. De hellingshoek van 12% geeft je de mogelijkheid om de training nog uitdagender te maken en de interactieve mogelijkheden en tablethouder zijn hele fijne extra’s.

Dus ben je een beginner die wil kunnen groeien in je training of een ervaren hardloper dan is de Kingston Pro i een loopband waar je veel plezier aan kunt hebben. Door deze stevige specificaties valt deze wel in de hogere prijsklasse. Wil je liever een goedkopere loopband? Dan kun je ook kijken naar bijvoorbeeld: de Focus Fitness Jet 5. Wil je de Kingston vergelijken met andere loopbanden, dan kun je dat hier doen in onze loopbanden top 10.

Flow Fitness Kingston Pro i

De Flow Fitness Kingston Pro i is een topklasse loopband voor de serieuze hardloper met een topsnelheid van 18 km/u, hellingshoek van 12% en interactieve mogelijkheden!

Alternatieven voor de Flow Fitness Kingston Pro i

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen