Senz Sports M1000 review

senz sports m1000 review

Wil jij alles weten over de Senz Sports M1000? Deze populaire loopband heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding en komt goed naar voren in reviews en tests. In deze Senz Sports M1000 review laat ik precies zien wat je krijgt bij deze loopband en wat ik er van vind.

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.7 / 5 van 31 reviews

€449

2 winkels

Laagste prijzen
Heeft de loopband interactieve mogelijkheden?

Interactief Trainen

Het aantal trainingsprogramma's van de loopband

Aantal programma's

36

De maximale snelheid van de loopband

Maximale snelheid

13 km/h

De breedte van het loopvlak

Breedte loopvlak

42 cm

De hellingshoek van de loopband

Max hellingshoek

Nee

Het maximaal belastbaar gewicht

Max belasting

100 kg

 • De M100 heeft een mooi helder LED scherm
 • Met 40 trainingsprogramma's heeft deze een stuk meer trainingsprogramma's dan andere loopbanden
 • Helaas heeft hij geen interactieve mogelijkheden

Senz Sports M1000 in het kort

De Senz Sport M1000 is een uitstekende loopband voor beginnende thuissporters. Ook als je al wat ervaring hebt, maar niet veeleisend bent is deze loopband een goede keuze. Hij biedt veel waar voor zijn geld, want de M1000 is voorzien van allerlei interessante opties. Denk hierbij aan de vetmeter en de 40 trainingsprogramma’s. De loopband is makkelijk in gebruik en met een maximum snelheid van 13 km per uur kunnen de meeste sporters er prima op trainen.

Voor wie is de Senz Sports M1000 een goede keuze?

De Senz Sport M1000 is een goede keuze voor beginnende thuissporters en iets ervaren hardlopers. Deze loopband biedt een aantal leuke dingen zoals: een vetmeter, 40 trainingsprogramma’s, tablethouder en hartslagsensoren. Door de maximum snelheid van 13 km per uur en het loopvlak van 42 cm breed is het geen goede keuze voor fanatieke hardlopers.

Plus- en minpunten

 • 40 verschillende trainingsprogramma’s
 • Hartslagsensoren
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Vetmeting
 • Tablethouder
 • Inklapbaar
 • Eenvoudig te bedienen
 • Geen koppeling mogelijk via Bluetooth
 • Je kunt niet trainen op hartslag
 • Kan niet gekoppeld worden met een borstband
 • Geen hellingshoek

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Senz Sports M1000 op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
8/10
Interactieve mogelijkheden
1/10
Verstelbaarheid
7/10
Weerstand
8/10
Bouwkwaliteit
7/10
Prijs
8/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties

Specificaties vergelijken

Hieronder zie je een vergelijking tussen de belangrijkste specificaties van de Senz Sports M1000 met de gemiddelde loopband.

Vergelijk:

Breedte loopvlak van de Senz Sports M1000 is 2 cm kleiner dan gemiddeld.

Maximale Snelheid van de Senz Sports M1000 is 1 km/h langzamer dan gemiddeld.

Maximaal belastbaar gewicht van de Senz Sports M1000 is 20 kg lichter dan gemiddeld.

Gewicht van de Senz Sports M1000 is 7 kg lichter dan gemiddeld.

Continu motorvermogen van de Senz Sports M1000 is 1 pk dan gemiddeld.

Aantal programmas van de Senz Sports M1000 is 17 meer dan gemiddeld.

In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze loopband:
Apparaatloopband
Breedte loopvlak42 cm
MotorDC-motor
Continu motorvermogen1.5 pk
Demping6-voudige Flex demping
Maximale Snelheid13 km/h
HellingshoekNee
Maximaal belastbaar gewicht100 kg
Gewicht48 kg
Aantal programmas36
HartslagsensorHandsensoren
Waterpas verstelbaar-
DisplayLED
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Grafiekweergave, Afstand, Hartslag, Snelheid, Tijd
ConnectiviteitNee
InklapbaarJa
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4.7 / 5 van 31 reviews

9 reviews

13 reviews

9 reviews

De belangrijkste eigenschappen van de Senz Sports M1000

De M1000 is de nieuwste loopband van Senz Sports. Hij is ontwikkeld met de gemiddelde thuissporter in gedachten. Ze maakten een loopband die prima is om de hardloopsport te leren kennen en er enthousiast over te worden. Juist voor de beginner is dit apparaat ideaal: met een schappelijke prijs en toch een grote hoeveelheid opties. In deze Senz Sports M100 review bekijk ik de belangrijkste eigenschappen van deze loopband.

Het loopvlak

loopvlak Pin

Het loopvlak is het belangrijkste onderdeel van een loopband. Het loopvlak van de M1000 is 42 cm breed. Dat is zeker in deze prijsklasse een mooie breedte. Wanneer je liever een groter loopvlak wilt kun je bijvoorbeeld kijken naar de Tunturi Fitrun 70i Pro review. De M1000 loopt heel lekker en comfortabel. De zesvoudige flexdemping helpt de klappen van het lopen opvangen. Hardlopen kan behoorlijk zwaar zijn voor je enkels, knieën en heupen. De flexdemping vermindert de impact van het neerkomen. Ook dempt het het geluid van het hardlopen wat.

Display

display van de m1000 Pin

Het valt meteen op dat het display dat voor op het frame zit, behoorlijk groot is. Daardoor heb je altijd goed zicht op je trainingsgegevens. De toetsen zitten onderaan op het frame. Het heldere LED scherm is overzichtelijk en je kunt snel door de opties navigeren. De trainingscomputer is ook makkelijk te bedienen.

Op het scherm van de M1000 kun je de afgelegde afstand zien, je gemiddelde en huidige snelheid, de tijd, je hartslag (alleen als je je handen op de sensoren houdt) en het calorieverbruik. Je kunt er ook het trainingsprogramma zien. Op de armsteunen zitten enkele sneltoetsen, zoals een start en een stopknop, waardoor je lekker snel je training kunt beginnen.

De motor

m1000 motor Pin

De motor op de Senz Sport M1000 heeft een vermogen van 1,5 pk. Wat mij tijdens het lopen direct opviel is dat de motor opvallend stil is. Hij geeft weinig geluid, waardoor je in alle rust kunt hardlopen. De maximum snelheid van de loopband is 13 km per uur. Dat is voldoende voor iedereen die wil wandelen of rustig hardlopen. Maar niet voor de fanatieke hardlopers. Wil je een loopband die hard kan? Dan kun je beter bij andere loopbanden kijken, zoals bijvoorbeeld de Focus Fitness Jet 9.

Hoe loopt de M1000?

senz sport m1000 Pin

Om prettig te kunnen hardlopen op een loopband, is het van belang dat het apparaat ergonomisch ontworpen is. De M1000 beschikt over flexdemping in het loopoppervlak. Dit systeem zal een deel van de klappen van het neerkomen opvangen. Hierdoor worden je gewrichten minder zwaar belast, zodat je minder risico op blessures hebt.

Het hardlopen wordt je makkelijk gemaakt op deze loopband van Senz Sports. Het display is groot en helder, waardoor je met een snelle blik al je gegevens kunt zien. Er zitten sneltoetsen op de armsteunen, wat het mogelijk maakt om tijdens het lopen instellingen aan te passen. Je hebt dus letterlijk alles onder handbereik op deze loopband.

De M1000 is goed uitgerust voor een loopband in deze prijsklasse. Hij wordt aangedreven door een krachtige motor, waardoor je een topsnelheid van 13 km per uur hebt. Met zijn 40 verschillende trainingsprogramma’s zul je niet snel uitgekeken raken op het hardlopen. Een bijzonder luxe optie is de ingebouwde vetmeter. Door een vetmeting te doen krijg je vaak net wat meer motivatie om te gaan sporten. Je vult enkele persoonlijke gegevens in, waarna je een indicatie krijgt van je vetpercentage. De loopband kan door deze optie goed helpen bij het afvallen.

De Senz Sport M1000 vergeleken met de Focus Fitness Jet 2

De Senz Sports M1000 heeft dezelfde prijs als de Focus Fitness Jet 2. Daarom vind je hieronder een vergelijking van beide modellen:

Senz Sports M1000Focus Fitness jet 2
Prijs€449€449
Score
Reviews

4.7 / 5 van 31 reviews

4.3 / 5 van 157 reviews

Breedte loopvlak42 cm41 cm
MotorDC-motorDC-Motor
Continu motorvermogen1.5 pk1.5 pk
Demping6-voudige Flex demping6-voudige demping
Maximale Snelheid13 km/h13 km/h
HellingshoekNeeJa, handmatig 2%
Maximaal belastbaar gewicht100 kg100 kg
Gewicht48 kg55 kg
Aantal programmas3636
HartslagsensorHandsensorenHandsensoren
Waterpas verstelbaar--
DisplayLEDLCD
Meetgegevens op displayCalorieverbruik, Grafiekweergave, Afstand, Hartslag, Snelheid, TijdCalorieverbruik, Afstand, Hartslag, Snelheid, Tijd
ConnectiviteitNeeNee
InklapbaarJaJa
BekijkBekijk

Zoals je ziet zijn ze even duur en vergelijkbaar. Alleen heeft de Jet 2 wel een hellingshoek en de M1000 niet. Dus wil je graag met een hellingshoek trainen dan is de Focus Fitness Jet 2 de betere keus.

Conclusie: wel of niet de Senz Sport M1000 kopen?

De Senz Sport M1000 is een uitstekende loopband voor beginnende thuissporters. Ook als je al wat ervaring hebt, maar niet veeleisend bent is deze loopband een goede keuze. Hij biedt veel waar voor zijn geld, want de M1000 is voorzien van allerlei interessante opties. Denk hierbij aan de vetmeter en de 40 trainingsprogramma’s. De loopband is makkelijk in gebruik en met een maximum snelheid van 13 km per uur kunnen de meeste sporters er prima op trainen.

Het is echter wel een loopband voor minder serieuze sporters. Ben jij een enthousiaste hardloper die intensief wil trainen, dan is de M1000 waarschijnlijk niet de goede keuze. De maximum snelheid kan te laag zijn, ervaren hardlopers halen meestal hogere snelheden. Er zijn ook loopbanden met een maximum snelheid van 18 of 20 km per uur. Hier kun je mijn top 10 loopbanden vinden.

Ook ben je misschien veeleisender wat betreft de extra opties, zoals een continue hartslagmeting via een borstband en daarbij ook het trainen op hartslag. Een hellingshoek maakt het hardlopen ook uitdagender en afwisselender. Je traint daarmee weer andere spieren. Een koppeling via Bluetooth maakt het mogelijk om gebruik te maken van verschillende apps. Ook over deze opties beschikt de loopband niet.

Het kan voor de serieuze hardloper nodig zijn om uit te wijken naar een loopband met meer opties. Voor beginners echter is de Senz Sport M1000 een erg mooie opstap om kennis te maken met het hardlopen. Hij helpt je je doelen te bereiken en plezier te krijgen in deze leuke sport. Wil je net wat meer opties dan kun je bijvoorbeeld eens kijken naar de Focus Fitness Jet 5.

Senz Sports M1000

De Senz Sport M1000 is een uitstekende loopband voor beginnende thuissporters. Ook als je al wat ervaring hebt, maar niet veeleisend bent is deze loopband een goede keuze. Hij biedt veel waar voor zijn geld, want de M1000 is voorzien van allerlei interessante opties. Denk hierbij aan de vetmeter en de 40 trainingsprogramma’s. De loopband is makkelijk in gebruik en met een maximum snelheid van 13 km per uur kunnen de meeste sporters er prima op trainen.

Alternatieven voor de Senz Sports M1000

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven:

Andere leuke artikelen