TOP 10 beste Tacx fietstrainers

tacx fietstrainer

Er zijn veel merken fietstrainers maar de Tacx fietstrainers springen er echt uit en zijn voor de fervent fietsliefhebber een absolute must. Je kunt kiezen voor een basic of voor een interactieve (smart) fietstrainers waarmee je op een (virtuele) weg fietst. Met een realistische rijervaring en het bijhouden van jouw gegevens, zal je hiermee dat ware (interactieve) fietsgevoel ervaren.

Welke Tacx fietstrainer het beste bij jouw rijstijl past, kun je ontdekken door ze te vergelijken met onze onderstaande Tacx Fietstrainer Koopgids.

Waarom kiezen voor een Tacx fietstrainer?

De fietstrainers van Tacx behoren tot het topsegment in de fietswereld en bieden voor elke fietser een totaaloplossing. Niet alleen voor de hobbytrapper, maar ook voor de echte professionals (zelfs echte wedstrijdfietsers / sters gebruiken fietstrainers van Tacx).

Met een fietstrainers van Tacx kun je gebruik maken van Zwift of de eigen fietstrainer software van Tacx, namelijk Tacx Desktop App. Hierdoor worden je fietstrainingen nog realistischer. Zo kun je hiermee “Real Video’s” downloaden, waarmee je de echte Stelvio, Finestre, Ventoux of Alpe d’Huez kunt fietsen of bv. de voorjaarsklassieker in Vlaanderen. Wil je de tacx fietstrainer vergelijken met andere merken dan kun je hier de top 10 fietstrainers bekijken.

De beste Tacx fietstrainers van dit moment:

  1. Tacx Neo 2T Smart T2875 (direct drive)
  2. Tacx Flux 2 Smart T2980 (direct drive)
  3. Tacx Flux (S) Smart T2900 (direct drive)
  4. Tacx Genius Smart T2080 (smart trainer)
  5. Tacx Bushido Smart T2780 (smart trainer)
  6. Tacx Vortex Smart T2180 (smart trainer)
  7. Tacx Satori Smart T2400 (smart trainer)
  8. Tacx Booster T2500 (basic trainer)
  9. Tacx Blue Motion Pro T2625 (basic trainer)
  10. Tacx Bluematic T2650 (basic trainer)

Tacx direct drive fietstrainers

Het absolute pareltje onder de fietstrainer is de Tacx direct drive fietstrainer. Deze fietstrainer is de meest nauwkeurige, doordat de achterbrug van de fiets direct in de eigen cassette van de fietstrainer wordt geplaatst. Hierdoor heb je dus geen trainersband meer nodig en heb je ook geen last van afwijkingen door speling tussen de band en de remrol. Jouw krachtsinspanningen komen zo dan ook direct in de fietstrainer terecht.

Daarbij is een Tacx direct drive fietstrainer ook nog eens heel stil. Bij een interactieve (smart) fietstrainer heb je nog te maken met een band die in de remrol zit, welke voor het nodige geluid zorgt. Doordat de Tacx direct drive fietstrainer direct met de rem in de cassette wordt geplaatst, heb je deze speling niet en dus ook minder geluidsoverlast. Handig voor wanneer je jouw buren te vriend wilt houden.

Hieronder de Tacx direct drive fietstrainers voor je op een rijtje:

1 Tacx Neo 2T Smart T2875

Tacx Neo 2T Smart T2875 PinDe Tacx Neo 2T Smart T2875 is het absolute vlaggenschip onder de direct drive fietstrainers. Hij is bedoeld voor de echte trainingsbeesten, die geen compromissen kennen en alles uit hun trainingen willen halen. Hij beschikt over de krachtigste motor en kan alle uitdagingen aan.

Met een motorrem die een vermogen van 2200 Watt aankan, is de Tacx Neo 2T Smart T2875 op alles voorbereid. Zo kun je er hellingen oplopend tot 25% stijgingspercentage en afdalingen tot -5% mee aan. Het mooie is, dat hij wel super geruisloos is, verreweg de meest stille onder alle fietstrainers. Zo hebben je buren ook nog een leuke tijd.

Je hebt met de Tacx Neo 2T Smart T2875 niet alleen nooit meer last van slippende banden, hij levert ook het meest natuurgetrouwe fietsgevoel van alle fietstrainers met een nauwkeurigheid die onder de 1% ligt.

Bekijk de Neo 2T Smart T2875

2 Tacx Flux 2 Smart T2980

Tacx Flux 2 Smart T2980 PinDe Tacx Flux 2 Smart T2980 is een zeer krachtige en geruisloze direct drive fietstrainer. Hij is net weer dat beetje beter dan de Flux (S) en levert met de elektrorem een dikke 2000 Watt aan vermogen. Verder is de nauwkeurigheid van de Tacx Flux 2 Smart T2980 ook net even iets beter, namelijk minder dan 2,5% in vergelijking met de Flux (S) die een geringe 3% nauwkeurigheid heeft.De Tacx Flux 2 Smart T2980 heeft ook een 16% stijgingspercentage en is tevens ook geschikt voor racefietsen of mountainbikes met een lange kooi. Ook steekassen zijn natuurlijk voor de Flux 2 geen enkel probleem. Hij behoort door zijn bijna perfecte geluidsniveau en power tot het topsegment van de direct drive fietstrainers.

Ideaal geschikt voor iedere fietsliefhebber, maar ook de echte professionals.

Bekijk de Smart T2980

3 Tacx Flux (S) Smart T2900

Tacx Flux (S) Smart T2900 PinDe Tacx Flux Smart T2900 is een zeer krachtige direct drive fietstrainer, die iets minder vermogen levert dan de NEO. Hij is praktisch net zo geruisloos. De Tack Flux kun je echter niet gebruiken met racefietsen die een lange kooi hebben. Ook met bepaalde racefietsen of mountainbikes die beschikken over een steekas, kan de Tack Flux Smart T2900 niet worden gecombineerd.

Gelukkig bestaat er ook de Tacx Flux S Smart T2900, waarop je deze fietsen wel kunt gebruiken. Beide fietsen hebben een stijgingspercentage van 10% en leveren 1500 Watt aan vermogen op basis van een elektrorem.

Kijk dus goed welke je nodig hebt, in prijs verschillen ze niet zoveel.

Bekijk de Smart T2900

Tacx interactieve (smart) fietstrainers

Het voordeel van een interactieve (smart) fietstrainer van Tacx, is dat je ze naast een standalone trainer (zonder alle extra’s) ook kunt gebruiken voor het bijhouden van gegevens en de software van Zwift of Tacx zelf (Tacx Desktop App). Hiermee worden o.a. snelheid, weerstand en stijgingspercentages bijgehouden.

Let hierbij wel goed op of je een smart of interactieve fietstrainer zoekt. Niet alle smart fietstrainers zijn namelijk interactief. Deze kunnen bv. wel de snelheid bijhouden, maar passen niet automatisch de zwaarte aan wanneer je een berg op fietst met Zwift of de Tacx Desktop App. Hiervoor is namelijk feedback nodig van je smartphone, tablet, PC of MAC naar je fietstrainer zelf, waarna deze dit automatisch instelt voor je.

Hieronder de Tacx interactieve (smart) fietstrainers voor je op een rijtje:

4 Tacx Genius Smart T2080

Tacx Genius Smart T2080 PinDe Tacx Genius Smart T2080  is de meest geavanceerde en realistische interactieve (smart) fietstrainers die er is. Hij heeft met de motorrem verreweg het meeste vermogen dat kan oplopen tot 2000 Watt en 20% stijgingspercentage. Je kan er dus echt serieus mee klimmen, zelf voor de keiharde berggeiten onder ons.

Het is ook de enige in deze serie die afdalingen kan simuleren, wat hem nog realistischer maakt dan de rest. Voor wanneer je alles uit je interactieve fietstrainer wilt halen, haal je met de Tacx Genius Smart T2080 alles in huis.

Ondanks dat hij daar niet echt voor bedoeld is, kun je hem ook nog standalone gebruiken voor wanneer dit gewenst is.

5 Tacx Bushido Smart T2780

tacx bushido smart T2780 PinDe Tacx Bushido Smart T2780 beschikt over een krachtige motorrem, met een vermogen dat kan oplopen tot 1400 Watt i.c.m. een 15% stijgingspercentage. Voor de echte fietsliefhebber die geen uitdaging uit de weg gaat.

Op de fietstrainer is de rem het belangrijkste onderdeel, deze zorgt namelijk voor de weerstand. Een ander voordeel van de Tacx Bushido Smart T2780 is dat hij zonder netstroom gebruik kan worden. Hij wekt namelijk zijn eigen energie op tijdens alle fietstrainingen die je doet. Hiermee kan je hem altijd en overal gebruiken, zonder dat je stroom in de buurt hoeft te hebben.

Overigens is de Tacx Bushido Smart T2780 makkelijk te koppelen met Zwift of andere 3rd party software en levert ook deze fietstrainer een natuurgetrouw fietsgevoel.

6 Tacx Vortex Smart T2180

De Tacx Vortex Smart T2180 levert ook 950 Watt aan vermogen, maar werkt op basis van een elektro rem. Deze uit de Tacx Smart Series afkomstige fietstrainer kan wel verbinding maken met ANT+ of Bluetooth en kan tot wel 7% stijgingspercentage simuleren.

Laat je niet misleiden door het kleine en compacte formaat, waardoor je de Tacx Vortex Smart T2180 makkelijk kunt opbergen. Dit sterke en robuuste model staat stevig op zijn voeten, ook bij staand trappen.

Door de geavanceerde rem zal de Tacx Vortex Smart T2180 een natuurgetrouw fietsgevoel simuleren, waardoor je rijervaring op deze fietstrainer aanzienlijk wordt vergroot.

7 Tacx Satori Smart T2400

De Tacx Satori Smart T2400 is de meest simpele smart fietstrainer. Deze basic trainer geeft namelijk wel door hoe hard je fietst, dit zal ook zichtbaar zijn op het scherm wanneer je hiervoor Zwift of Tacx Desktop App gebruikt. De fietstrainer krijgt echter geen feedback. Dat betekent dat wanneer je bv. een berg op gaat de zwaarte niet automatisch zal worden aangepast. Vergelijkbaar met de basic fietstrainers, waarbij dit ook niet gebeurt. Je zal dit dan ook handmatig moeten aanpassen middels stuurbediening.

De Tacx Satori Smart T2400 levert een vermogen van 950 Watt op basis van een magneetrem, waar de meeste renners wel goed mee uit de voeten kunnen.

Een leuk instapmodel onder de zogeheten smart fietstrainers.

Tacx basis fietstrainers

Met het gemak van een basic fietstrainer, kun je altijd en overal wanneer jij maar wilt fietsen. Je hebt voor deze fietstrainers geen stroom nodig en kunnen ook niet worden verbonden met Zwift of andere software. Geen interesse in alle statistieken zoals snelheid, vermogen, klimmen en dalen dan kun je wellicht het beste kiezen voor een basic fietstrainer. Ook ideaal wanneer je niks geeft om de routes die je in Zwift (of Tacx Desktop App) zou kunnen gaan rijden, maar liever voor de buis je eigen fietstrainingen wilt fietsen.

De basic fietstrainers maken allemaal gebruik van een remrol. Je plaatst de remrol tegen de achterband van je fiets. Weerstand zal je altijd handmatig in moeten stellen en gaat dus niet automatisch. Hiervoor heb je een aparte afstandsbediening op het stuur zitten.

De beste Tacx basic fietstrainers voor je op een rijtje:

8 Tacx Booster T2500

De Tacx Booster T2500 is bedoeld voor de echte krachtpatsers. Hij levert met 1050 Watt aan vermogen, dan ook de meeste power in de series van basic fietstrainers. Met de magneetrem levert hij zelfs nog meer vermogen dan de Tacx Satori Smart T2400. Ben je dus op zoek naar een basic opstelling, maar wil je wel op volle toeren gaan fietsen? Dan is dit de beste oplossing voor jou.

Een ander voordeel is, dat de rem is ingebouwd, waardoor de renner niet in aanraking kan komen met het hete vliegwiel. Ook de remunit is afgesloten waardoor het geluid enigszins nog wat meer wordt gereduceerd.

De Tacx Booster T2500 fietstrainer staat voor pure kracht.

9 Tacx Blue Motion Pro T2625

De Tacx Blue Motion Pro T2625 is ook een instapmodel. Met deze standalone fietstrainer kun je waar en wanneer je maar wilt aan de slag. Je hebt geen elektriciteit nodig voor een basic fietstrainer, omdat hij geen gebruik maakt van Zwift of de Tacx Desktop App en ook geen gegevens bijhoudt van je prestaties

Je moet de weerstand zelf regelen met een stuurschakelaar, die je kunt opvoeren naar 950 Watt in 10 verschillende posities. Wederom werkt ook deze fietstrainer op basis van een magneetrem. Bij de fietstrainer worden tevens een trainermat, DVD en Skyliner voorwielsteun meegeleverd.

De fietstrainer wordt goed beoordeeld onder veel gebruikers van een basic trainer.

10 Tacx Bluematic T2650

De Tacx Bluematic T2650 is de eerste in de reeks van instapmodellen. De fietstrainer is er 1 uit de Blue series, die bekend staan om hun uitstekende prijs en kwaliteitsverhouding. Deze fietstrainers hebben na jaren van ontwikkeling dan ook een stevige voet en onwrikbaar frame. Het is een basic trainer die voor iedereen geschikt is.

De weerstand gaat met een afstandsbediening aan het stuur en kun je opvoeren tot 700 Watt. Voor de beginner meer dan genoeg, maar wellicht voor een echte fietsfanaat te weinig. Hier zal je zelf een afweging in moeten maken.

De Tacx Bluematic T2650 maakt verder gebruik van een magneetrem.

Conclusie

De keuze voor een goede Tacx fietstrainer is een flinke investering. Bepaal daarom goed vooraf hoe je de fietstrainer gaat gebruiken. Ga je hem zo af en toe (hobbymatig) inzetten, of gebruik je hem regelmatig, intensief en / of wil je er bepaalde doelen mee bereiken.

Wat je bedoeling ook is, de Tacx fietstrainers zijn altijd een goede keuze. Er is voor iedereen wel een geschikte oplossing. Voor de af en toe fietsers, maar ook voor de echte professionals. Met deze Tacx Fietstrainer Koopgids kun je in ieder geval altijd een geschikte keuze maken die bij jouw past.

Alles over fitness