Flow Fitness Stelvio Racer M

Flow Fitness Stelvio Racer M

Wil jij alles weten over de Flow Fitness Stelvio Racer M spinningfiets? De Racer M is een populaire spinbike met een hele goede kwaliteit. In deze Flow Fitness Stelvio Racer M review laat ik je precies zien wat je krijgt bij deze spinningbike en wat ik ervan vind. Lees snel verder!

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4 / 5 van 12 reviews

€379

1 winkels

Laagste prijzen
 • Door het zware vliegwiel kun je een zware weerstand opwekken.
 • Je kunt het zadel en stuur beide instellen zodat je perfect zit.
 • De weerstand wordt opgewekt met viltblokjes.

Flow Fitness Stelvio Racer M in het kort

De Flow Fitness Stelvio Racer M is een middenklasse spinningfiets. Hij is geschikt voor beginnende en ervaren sporters. Voor beginners is dit een betaalbare en kwalitatief goede spinbike. Het is een ideaal apparaat om kennis te maken met de sport en door het zware vliegwiel biedt hij een hoge weerstand. De uitrusting is basic, maar er zitten toch ook leuke opties op, zoals een tablethouder en een duidelijke display. Daarbij kunnen het zadel en stuur goed op de juiste hoogte worden ingesteld, wat een groot pluspunt is.

Voor wie is de Flow Fitness Stelvio Racer M een goede keuze?

De Flow Fitness Stelvio Racer M is geschikt voor beginnende en ervaren spinners. De fiets is redelijk basic maar van een hele goede kwaliteit. Wanneer je net wat meer extra’s zoekt kun je beter even verder kijken naar bijvoorbeeld de Flow Fitness Stelvio Racer Pro i.

Plus- en minpunten

 • Traploos instelbare weerstand
 • Vliegwiel van 18 kilo
 • Stuur en zadel beiden verstelbaar
 • Ingebouwde hartslagsensor
 • Geruisloos trainen
 • Weerstand opgewekt met viltblokjes
 • Handmatige weerstandverstelling
 • Slechts 1 trainingsprogramma
 • Geen koppeling via Bluetooth mogelijk

Onze beoordeling

Hieronder vind je onze beoordeling van de Flow Fitness Stelvio Racer M op de belangrijkste onderdelen:

Stabiliteit
7/10
Interactieve mogelijkheden
1/10
Verstelbaarheid
8/10
Weerstand
8/10
Bouwkwaliteit
8/10
Prijs
7/10
Bekijk de specificatiesSpecificaties
In de tabel hieronder vind je de belangrijkste specificaties van deze spinningfiets:
Apparaatspinningfiets
WeerstandRemblokken
Weerstand verstellingTraploos
Weerstand niveaus999
Maximale lichaamslengte195 cm
Maximaal belastbaar gewicht140 kg
Gewicht37 kg
Gewicht vliegwiel18 kg
Ergometer-
Aandrijf systeemV-belt
HartslagsensorIngebouwde borstsensor, Los verkrijgbare borstband
Waterpas verstelbaarJa
DisplayLCD
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd, Wattage
ConnectiviteitNee
Toeclip pedalenJa
SPD PedalenJa
Bekijk de videoVideo
Reviews

Onze beoordeling

Consumenten reviews

4 / 5 van 12 reviews

12 reviews

De belangrijkste eigenschappen van de Flow Fitness Stelvio Racer M

Met de Flow Fitness Stelvio Racer M kun je vanuit huis aan je conditie werken. Deze eenvoudige spinningfiets geeft zowel beginnende als gevorderde sporters alle uitdaging die ze zoeken. De weerstand kan handmatig traploos ingesteld worden, wat ervoor zorgt dat er een bijna eindeloze hoeveelheid weerstandsniveaus zijn.

De spinbike kan goed op je eigen lengte worden afgesteld, doordat zowel het zadel als het stuur te verstellen is. Ook niet onbelangrijk: op de Stelvio Racer M train je geruisloos en comfortabel. Ben jij op zoek naar een spinningfiets en vraag je je af of de Flow Fitness Stelvio Racer M een goede optie is? Lees dan hieronder verder.

Een weerstand met remblokken

Flow Fitness Stelvio Racer M weerstand Pin

De weerstand van de Stelvio Racer M wordt opgewekt met vilt remblokjes. Deze drukken tijdens het fietsen tegen het vliegwiel aan. De weerstand wordt handmatig ingesteld met een draaiknop op het frame. Er zijn geen standen om uit te kiezen, de weerstand kan traploos worden aangepast. Hierdoor heb je 999 verschillende weerstandsniveaus.

Een vliegwiel van 18 kilo

De Flow Fitness Stelvio Racer M heeft een vliegwiel van 18 kilo. Dat is een goed gewicht voor een spinningfiets in deze klasse. Het zorgt voor een zware weerstand, die vrijwel alle sporters veel uitdaging zal bieden. Daarbij komt dat dit vliegwiel zeer nauwkeurig is uitgebalanceerd. Hierdoor zal het wiel soepel kunnen ronddraaien en worden storende trillingen voorkomen.

Een fijn stuur met LCD display

stuur met display Pin

Het stuur is in hoogte verstelbaar, zodat je het samen met het zadel precies in de juiste stand kunt zetten, ook in verhouding tot elkaar. Je kunt je handen op verschillende plekken op het stuur zetten, want er zijn meerdere grips.

De display zit voor op het stuur en hierop kun je je trainingsgegevens aflezen. Zo zie je hier de afgelegde afstand, het calorieverbruik, de tijd, je hartslag en je snelheid. De display is overzichtelijk en makkelijk in gebruik.

SPD en toeclip pedalen

SPD pedalen Pin

Bij het spinnen wil je natuurlijk ook hoge snelheden kunnen bereiken. SPD pedalen maken het mogelijk om je schoen vast te klikken, zodat je zowel bij het duwen als bij het trekken kracht kunt zetten. De pedalen van de Flow Fitness Stelvio Racer M hebben aan de ene kant het SPD kliksysteem en aan de andere kant toeclips. Hierdoor kun je met normale sportschoenen en SPD fietsschoenen op de spinbike trainen.

Een uitstekende bouwkwaliteit

Als je overweegt een spinningfiets te kopen en je wilt een indicatie van de bouwkwaliteit, dan is het goed om te kijken naar de geleverde garantie en het maximale gebruikersgewicht. Op de Stelvio Racer M zit 2 jaar garantie op de losse onderdelen, dat is vrij standaard. Op het frame zit echter 10 jaar garantie en dat geeft veel vertrouwen in het apparaat. Het maximale gebruikersgewicht is 140 kilo. Hieraan kun je zien dat de bouwkwaliteit van deze spinningbike uitstekend is.

De plus en minpunten

Thuis sporten brengt veel voordelen met zich mee, het is bijvoorbeeld heel laagdrempelig en je kunt sporten wanneer het jou uitkomt. Het is dan wel belangrijk dat niemand anders last heeft van jouw training. Maak jij je zorgen over mogelijk geluidsoverlast, dan is de Flow Fitness Stelvio Racer M de ideale keuze. De stille belt drive en een speciaal uitgebalanceerd vliegwiel maken het mogelijk dat je vrijwel geruisloos traint.

De spinbike staat heel stevig

Een ander voordeel is dat de Stelvio Racer M robuust is en dat hij zeer stevig staat. Het zadel en stuur zijn beiden nauwkeurig op je eigen lichaamslengte af te stellen. Hierdoor zul je in de juiste houding kunnen zitten en dat is belangrijk om blessures te voorkomen en comfortabel te kunnen trainen. Wat deze spinningfiets ook aantrekkelijk maakt, is het zware vliegwiel van 18 kilo. Dit zorgt voor een uitdagende training. Verder kan het apparaat met behulp van pootjes waterpas neergezet worden.

De Racer M heeft weinig extra’s

Zoals gezegd is de Stelvio Racer M een vrij eenvoudige spinningfiets. Op zich is dat geen nadeel, maar het betekent wel dat er maar 1 trainingsprogramma op de computer staat en die is ook niet te koppelen met je smartphone. Hierdoor zijn de mogelijkheden om gestructureerd te trainen natuurlijk wel beperkt. De weerstand van deze spinbike moet handmatig worden ingesteld en deze wordt opgewekt met viltblokjes. Een nadeel aan viltblokjes is dat ze na verloop van tijd vervangen moeten worden.

Hoe fietst deze spinningfiets?

De Flow Fitness Stelvio Racer M wordt zeer goed beoordeeld. Het is dan ook een spinbike die veel waar voor zijn geld biedt. Gebruikers zijn enthousiast over het feit dat je vrijwel geruisloos kunt trainen. Het apparaat ziet er netjes afgewerkt uit (en is daarbij ook niet ingewikkeld om in elkaar te zetten). De Stelvio Racer M is goed op de juiste lengte in te stellen, maar er zijn wel reviewers die het zadel te hard en/of van niet heel goede kwaliteit vinden.

De spinningfiets fietst heerlijk

Trainen gaat prima op deze spinningfiets, alhoewel je niet veel hebt aan de trainingscomputer. Daar staat maar 1 programma op en dat is nogal beperkt. Toch kun je natuurlijk op internet ook trainingen zoeken, maar je verwacht wel iets meer van een fitnessapparaat in deze prijsklasse. De meeste gebruikers vinden de Flow Fitness Stelvio Racer M een robuuste spinningbike, maar het kan wel zo zijn dat het apparaat voor de echt serieuze sporter niet stevig genoeg is. Hij kan dan wat gaan wiebelen en onstabiel aanvoelen. Bij normaal gebruik is hiervan echter geen sprake.

De Flow Fitness Stelvio Racer M vs de Fitbike Race Magnetic Pro

De Stelvio Racer M is goed te vergelijken met de: Fitbike Race Magnetic Pro. Het prijsverschil tussen deze spinningfietsen is niet heel groot. Daarom vind je hieronder een vergelijking tussen deze modellen. Wat opvalt dat je bij de Racer M: een remblokken weerstand, een lager vliegwiel gewicht hebt. Bij de Magnetic Pro krijg je voor de meerprijs dus beste veel extra. Wanneer je een fanatieke fietser bent dan is de Magnetic Pro dus ook het overwegen waard.

Flow Fitness Stelvio Racer MFitBike Race Magnetic Pro
Prijs€379€599
Score
Reviews

4 / 5 van 12 reviews

4.3 / 5 van 149 reviews

WeerstandRemblokkenMagnetisch
Weerstand verstellingTraploosHandmatig
Weerstand niveaus999
Maximale lichaamslengte195 cm
Maximaal belastbaar gewicht140 kg150 kg
Gewicht37 kg61 kg
Gewicht vliegwiel18 kg22 kg
Ergometer--
Aandrijf systeemV-beltV-belt
HartslagsensorIngebouwde borstsensor, Los verkrijgbare borstband Nee
Waterpas verstelbaarJaJa
DisplayLCDExclusief
Meetgegevens op displayAfstand, Calorieverbruik, Energieverbuik, Hartslag, Slagen per minuut (RPM), Snelheid, Tijd, Wattage -
ConnectiviteitNeeGeen
Toeclip pedalenJaJa
SPD PedalenJaJa
BekijkBekijk

Conclusie: voor wie is de Racer M een goede keus?

De Flow Fitness Stelvio Racer M is een middenklasse spinningfiets. Hij is geschikt voor beginnende en ervaren sporters. Voor beginners is dit een betaalbare en kwalitatief goede spinbike. Het is een ideaal apparaat om kennis te maken met de sport en door het zware vliegwiel biedt hij een hoge weerstand. De uitrusting is basic, maar er zitten toch ook leuke opties op, zoals een tablethouder en een duidelijke display. Daarbij kunnen het zadel en stuur goed op de juiste hoogte worden ingesteld, wat een groot pluspunt is.

Ben jij een fiets fanaat?

Ervaren sporters kunnen er eveneens hun ei op kwijt. Deze stabiele spinbike zal ook bij hogere snelheden stevig blijven staan. De weerstand kan zeer zwaar ingesteld worden, dus je zult voldoende uitgedaagd blijven worden. Misschien zullen ervaren sporters een uitgebreide trainingscomputer missen, maar de Stelvio Racer M is ook verkrijgbaar in een uitvoering met Bluetooth verbinding, dus dat is dan een goede optie. En tegenwoordig kun je online makkelijk trainingen vinden met bijvoorbeeld virtual spinning.

Maar het is de vraag of de Stelvio Racer M geschikt is voor heel fanatieke sporters. Een middenklasse apparaat is waarschijnlijk niet de beste keuze voor hen, ook omdat er een melding is van onstabiliteit bij hogere snelheden. Zij kunnen beter voor een spinningfiets gaan die geschikt is voor intensief gebruik. Je kunt dan de NordicTrack S10i overwegen.

Zoek je een goedkopere spinningfiets?

Is de Racer M boven je budget? Dan kun je de Senz Sports S2000 overwegen. Deze is zo’n 150 euro goedkoper en heeft voor die prijs zelfs interactieve trainingsmogelijkheden.

Wat kost de Flow Fitness Stelvio Racer M?

Op dit moment kost deze spinningfiets . Dat is een goede prijs voor een goede spinningfiets met interactive mogelijkheden.

Kan ik deze spinningfiets ook ergens anders bestellen?

Nee, deze spinbike wordt exclusief gemaakt voor Coolblue en is daarom alleen bij deze webshop te bestellen.

Flow Fitness Stelvio Racer M

De Racer M is een hele goede middenklasse spinningfiets zonder al teveel poespas. Geschikt voor de beginnende en meer ervaren spinner.

Alternatieven voor de Flow Fitness Stelvio Racer M

Is dit toestel niet helemaal wat je zoekt? Hieronder vind je een aantal hele goede alternatieven: